Brassband Scaldis geniet van volledig bezette repetities

Laatste update om 19:19 op Tuesday, 20 November

CUBrass stelde een aantal deelnemers aan de Belgische Brassband Kampioenschappen een paar vragen. Uit de reactie van Brassband Scaldis, deelnemer in de 1e afdeling, komt het volgende naar voren.

Anders op het podium
Brassband Scaldis zit er dit jaar wat anders bij op het podium. De band heeft een vrijwel volledige bezetting en de repetities zijn daardoor druk bezocht. "Wekelijks voltallig repeteren werkt nl. beter dan 3x per week met 12 man." Het invliegen van allerlei krachten op het laatste moment is daarom niet nodig en dat geeft op voorhand al een goed gevoel. "Het is voor ons eigenlijk al een overwinning op zich dat we zonder professioneel volk aan de wedstrijd kunnen deelnemen." Ook is er geen beroep gedaan op allerlei gastdirigenten, al sluit de band dat voor de toekomst niet uit. 

De band en dirigent Raf van Looveren hopen, ondanks en misschien wel dankzij die verschillen met andere jaren, dit jaar weer een gooi naar de titel te kunnen doen. De 3 deelnames in de 1e afdeling leverden twee titels en een tweede plaats op. Het verplichte werk voor de 1e divisie is Thyellene (The Battle on the Heath) van Kevin Houben. Bij Scaldis vinden ze het niet makkelijk om van dit werk een boeiend geheel te maken. "Elke band zal het werk kunnen spelen. Het is zaak om er iets anders mee te doen dan een ander." Bij het vrije werk is gekozen voor mooie muziek met uitdagingen voor de solisten.