EYBC - Premier Section - Catch Bassin Brass Band imponeert

Laatste update om 17:42 op Tuesday, 8 May

De Oostenrijkse jeugd van Catch Bassin Brass Band is de eerste band die een gooi naar de titel doet van de Premier Section. Onder leiding van Andreas Lackner begint de band direct met het verplichte werk in deze sectie: Chaucer's Tunes van Michael Ball.

Chaucer's Tunes (Michael Ball)
De brassband-versie van Chaucer's Tunes werd in opdracht voor 1999 National Youth Brass Kampioenschappen van Groot-Brittannië geschreven. De suite is in zes gekoppelde delen gegoten.
1. Intrada 
2. Fantasia
3. Intermezzo
4. Carol
5 en 6. Chase: Chauntecleer en de Fox and Finale

De band heeft 36 blazers en 5 slagwerkers opgesteld. De klank van de band is zeer hecht. Er zijn grote verschillen hoorbaar in muzikale stijlen bij de verschillende delen. Een erg muzikale uitvoering waarbij de dirigent de lijnen erg expressief uitbeeldt. Ook de laatste delen zijn spot on en hiermee leggen ze de lat wel heel hoog. 

In de Slavische Fantasie (Höhne arr. Peter Graham) is de opening wat dik en slordig. Cornet soloist is Julian Ritsch die de solo uit het hoofd speelt. Na een veelbelovende opening speelt de nervositeit hem een klein beetje parten en moet hij af en toe een nootje laten lopen. Het is een stylistisch uitgevoerde solo met een mooie heldere toon. Goed gelukt.

Gaelforce (Peter Graham) krijgt een fors tempo in het eerste deel en de band verteert dat gemakkelijk. In The Minstrel Boy horen we de muzikaliteit van deze band weer terug, een enkel onzuiverheidje is ze vergeven. Waar we vijftien jaar geleden met bewondering naar de grote Engelse Bands luisterden in Tossing The Feather, speelt deze jeugdband nu dezelfde zo niet hogere tempi. Zover zijn we gekomen in de afgelopen 15 jaar. Een super optreden van de Oostenrijkers.