EYBBC Prem. Section Catch Basin Brass Band pakt zijn kansen

Laatste update om 18:12 op Saturday, 30 April

De Europese Jeugd Kampioenschappen zitten er bijna op. Catch Basin Brass Band is de laatste band. Een band die direct indruk maakte toen ze voor het eerst de EYBB aandeden in Utrecht. En in Montreux wonnen ze de contest. 

Onder leiding van Andreas Lackner wordt geopend met Paul Lovatt-Cooper's Horizons. De techniek in de opening is niet heel goed te horen. Dan settled de band en horen we fraaie klanken. De dirigent kiest logische lijnen die werken en de finale staat als een huis. Philip Sparke's Flowerdale is de sopraan solo die iedereen wel kan dromen. De solo wordt met veel ogenschijnlijk gemak gespeeld. Alleen als de band uitpakt is de balans even weg. Dan volgt de finale die super wordt afgeleverd. 

A Brief Symphony of Time opent met The Big Bang en hier ook letterlijk. De muziek is spannend, er is drive en ook hier goede lijnen. Black Holes heeft veel verschillende dynamieken, meer diepgang. De muziek heeft altijd richting, zelf als het tot stilstand komt in het zwarte gat. In The Multiverse heeft de band wat last van balansproblemen, wat de backrow op kwade blikken van de dirigent komt te staan. De sfeer wordt goed getroffen. In A Theory of Everything horen we typische Dobson klanken. De spanning en drive van het eerste deel keren terug. Wat een heerlijke tuttisound in dit deel. En wat een overtuigend eind. 

Dan past Starburst van Dan Price prima bij het thema. En de uitvoering is nog eens een blijk van de kwaliteit van deze band. 

We wachten op de uitslagen.