Backum Brass leeft toe naar elfde deelname aan NBK

Laatste update om 19:12 op Monday, 30 September

Terwijl de deelnemers midden in hun voorbereiding zitten voor de komende Nederlandse Brassband Kampioenschappen vragen we ze onder andere naar hun ervaringen met het verplichte werk.

Elfde deelname
Backum Brass uit Castricum is een vaste deelnemer. Na twee titels in de 4e divisie werd in 2015 ook de titel in de derde divisie behaald. Afgelopen jaar was er een fraaie derde plaats in een weer wat groter deelnemersveld in de 3e divisie. Voorzitter Dennis Poel over de deelname van de band: "Ja, we zijn met deelnemen aan de NBK in 2009 begonnen en niet meer gestopt. Dit jaar wordt dus onze 11de keer. Het is een evenement waar iedereen altijd naar toe leeft. Daarnaast is het leuk om al onze collega muzikanten weer te ontmoeten. Een groot deel blijft daarom ook het hele weekend in Utrecht."

Leuk om te spelen en om naar te luisteren
Verplicht in de 3e divisie is het splinternieuwe werk A Buoy van Stan Nieuwenhuis. Hoe is het werk ontvangen bij band en dirigent? "Ja, goed, het is een mooi werk, leuk om te spelen en ook om naar te luisteren. Het laten overkomen van de verschillende stijlelementen is wat het werk ook lastig en uitdagend maakt."

"In de aanloop naar de kampioenschappen hebben we hier en daar een extra studiedag en de nodige sectierepetities. De try-out is voor ons het mini-NBK op 19 oktober in Theater Stefanus in Utrecht. De week er op kunnen we het dan laten horen in Tivoli/Vredenburg, wat een prachtige zaal is om in te spelen."

De 39e Nederlandse Brassband Kampioenschappen vinden plaats op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober in Tivoli/Vredenburg. In de 3e divisie zullen vrijdagavond 8 bands strijden om de prijzen.