Verplichte werken European Youth Brass Band Contest bekend

Laatste update om 18:36 op Sunday, 2 December

Sanctuary! verplicht in Premier Section
De 21-jarige Daniel Hall componeerde het ca. 10 minuten durende werk Sanctuary!  Het werk is geïnspireerd op de roman van Victor Hugo uit 1931, The Hunchback of Notre Dame. De titel is een verwijzing naar het hoogtepunt van het verhaal wanneer de heldhaftige Quasimodo Esmerelda redt van de dood en haar naar de top van de klokkentoren brengt, terwijl ze schreeuwt: "Sanctuary! Sanctuary! Sanctuary!".

Het werk bestaat uit drie delen, waarbij de rol van de klokken domineert. Het eerste deel, Cour des Miracles, toont de geluiden van een kleurrijk festival waarbij de klokken van de Notre Dame vreugdevol klinken. Deel twee, Miséricorde, is een vurig lied van klokkenluider Quasimodo tot zijn door hem aanbeden Esmerelda en hij verklaart zijn onbegrensde liefde. Het laatste deel, ANANKH, verwijst naar de boodschap die Hugo stopte in het boek, de bestemming en het noodlot. De suite wordt afgesloten met een herhaling van het liefdeslied, wat hoop en herstel betekent. Een opname van het werk is hier te vinden.

Voor de Development Section werd Argos, een bestaand werk van Stephan Hodel gekozen.
Argos werd in opdracht van de Luzerner Kantonal-Blasmusikverbandes (LKBV) gecomponeerd. Het werd in de herfst van 2009 voltooid en was het verplichte werk voor de 3e divisie van het Lucerne Cantonal Music Festival 2010 in Willisau.

Argos is een van de oudste steden in Griekenland, een krachtige rivaal van Sparta, Athene en Korinthe. Het woord Argos kan ook worden vertaald als 'helder' of 'glanzend', wat de betekenis is die Stephan Hodel heeft gebruikt voor zijn 8 minuten durende suite. Argos bestaat uit drie delen, een fanfare-achtige opening, een lied of koraalachtige middendeel en een luchtig laatste deel.

Stephan Hodel is een van de meest gewaardeerde en veelzijdige componisten, die momenteel werkzaam zijn in de Europese bandscene. Stephan, afgestudeerd in Berne, Zwitserland, studeerde af aan de Royal College of Music (RCM) in Londen, waar hij zijn postdoctorale studie compositie bij Joseph Horovitz voltooide. Tijdens zijn studie aan de RCM ontving Stephan de prestigieuze Cobbett en Hurlstone-prijs voor creativiteit.

Inschrijving voor de EYBBC
Op zondag 28 april 2019 zullen de werken te beluisteren zijn in de Stravinsky Halle te Montreux, waar de Premier- en Developmentsections het weekeinde van de Europese Brassband Kampioenschappen zullen afsluiten. Inschrijven kan tot 31 december 2018.