SAXO-Folie

Laatste update om 07:30 op Wednesday, 10 July

Uniek mega-orkest met 743 saxofonisten zorgt voor klinkend openingsweekend Gentse feesten.

Ben je gek op de saxofoon? Kom dan op 20 juli om 14 uur naar Saxo-Folie op het Sint-Baafsplein. Onder de Draak en VLAMO Oost-Vlaanderen brengen maar liefst 743 saxofonisten uit heel Vlaanderen en daarbuiten naar de Gentse Feesten voor dit unieke massaoptreden.

Onder De Draak vzw en VLAMO Oost-Vlaanderen vzw zetten deze zomer de saxofoon in de schijnwerpers tijdens de Gentse Feesten. Tijdens Saxo-Folie op zaterdag 20 juli wordt het hele Sint-Baafsplein omgetoverd tot een openluchtpodium voor een mega saxofoonorkest. Kom luisteren en maak kennis met de grote saxofoonfamilie: van sopraansax tot bassaxofoon, een uitvinding van Adolphe Sax.

Maar liefst 743 saxofonisten hebben zich ingeschreven voor dit unieke massaoptreden. Beginners, ervaren amateurs en beroepsmuzikanten van alle leeftijden zullen zij aan zij het beste van zichzelf geven. Met dit unieke concert wordt ook het verbindende karakter van muziek benadrukt door de deelnemers.

Onder leiding van Tom Hondeghem zal het saxofoonensemble Sax Minded People samen met de aanwezige saxofonisten twee keer 25 minuten saxofoonmuziek spelen: Saxo-Folie (een werk speciaal gecomponeerd voor deze gelegenheid door Tom Hondeghem), Stevie Wonder In Concert en Instant Concert. Er wordt tweemaal gespeeld: om 14 uur (generale repetitie op het plein) en om 14.30 uur. De muzikanten spelen op het Sint-Baafsplein, maar ook aan de ramen van het Belfort, het balkon van het NTG, de balkons van brasserieën Bridge en 't Vosken, de fontein, het terras van AVS en in de VIP-tent van Sint-Baafs.

Kom dat zien en horen!