Internationale Brass Band avond in Hilversum: Schoonhoven en Manger Musikklag

Laatste update om 20:08 op Tuesday, 18 June

Op vrijdagavond 28 juni heeft Brass Band Schoonhoven de eer om Manger Musikklag, één van de topbands uit Noorwegen, te verwelkomen in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Het belooft een bijzondere muzikale avond te worden.

Brass Band Schoonhoven
Kersvers winnaar van de Dutch Open Brass Band Championships, Brass Band Schoonhoven, opgericht in 1921, is een van de toonaangevende brassbands in Nederland. De band heeft door de jaren heen verschillende prijzen gewonnen en staat bekend om haar hoge muzikale niveau en divers repertoire. Tijdens dit concert zal Erik Janssen de band dirigeren met op de lessenaar ondermeer een reprise van 'Falcon In the Snow', een cornet solo (door principal cornet Dennis Vork) Alaw van Tom Davoren en een lichter programma met onder andere: Toccata in D minor (arr. Ray Farr) en Jurrasic Park (arr. Harper).

Manger Musikklag
Manger Musikklag, opgericht in 1922 in Noorwegen, is een brassband met een lange traditie en een uitstekende reputatie. De band heeft vele nationale en internationale prijzen gewonnen en staat bekend om hun innovatieve en veelzijdige programma’s. Hun muziek spreekt een breed publiek aan en ze worden geroemd om hun artistieke interpretaties.

Het concert
Het concert biedt een unieke kans om te genieten van de muzikale kwaliteiten van beide orkesten. Ze zullen een gevarieerd programma spelen, bestaande uit klassieke en moderne brassbandwerken. Het concert begint om 20:00 uur en belooft een avond vol muzikale hoogtepunten te worden.

Praktische informatie

Datum: Vrijdag 28 juni 2024
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Muziekcentrum van de Omroep, Hilversum

Tickets, klik HIERFoto Manger: Oyvind Andersen