GSF 2024: 5e divisie Emos - Daarle

Laatste update om 14:42 op Saturday, 25 May

Emos Daarle
Dirigent: Dianne Elsing

Hymn of Consolation - J.H. Gunning, arr. Menno Haantjes
Sterke Yerke - Geert Jan Kroon
Thinking of You - Eric Swiggers
Solist: Jeanine Bosch - bugel
Froonacker's Pride - Carl Wittrock

Hymn of Consolation is het werk dat Daarle als inspeelwerk inzet. Een compositie van JH Gunning in een arrangement Menno Haantjes. Een orkest met een mooie bezetting een groot aantal jongeren. 

Bij Sterke Yerke heeft EMOS profijt van een volle klank, wel een paar kleine onzuiverheden in de bovenkant van het orkest. Daarna volgt een overtuigende passage met ritmiek en een volle orkestklank. Waar andere orkesten het lastig vinden om de gedeeltes met dempers stabiel te krijgen lukt de muzikanten uit Daarle prima. Het slotgedeelte van deze compositie heeft wat filmmuziek invloeden, deze komen in deze uitvoering prima over het voetlicht. 

Jeanine Bosch soleert in ‘Thinking of You’. Een solowerk in een jazzy stijl. Een stijl die de soliste en orkest goed ligt.

Froonacker’s Pride, een compositie van Carl Wittrock een concertmars ‘Engelse stijl’ vormt de afsluiting van dit optreden. EMOS is een orkest dat met de instroom van deze jonge muzikanten mooie muzikale momenten in de toekomst mag verwachten.