Start GSF met Festival Divisie

Laatste update om 10:17 op Saturday, 23 April

CU Brass doet vandaag verslag van de 25e editie van dit Festival; Sijtze van der Hoek was samen met Germ Nicolaï en Tjitze Veenstra initiatiefnemer van het Gouden Spiker Festival. De formule van het Festival is nog altijd dezelfde (en succesvol). Gelukkig kunnen we na een noodgedwingen rustpauze vandaag weer genieten van een mooi deelnemersveld.Hoe mooi is het dat vandaag één van de mede-oprichters in de jurybox zit: Sijtze van der Hoek.

Jurylid Sijtze van der Hoek

Jacob de Haan is in deze divisie hoflevernacier; maar liefst 7 werken van zijn hand zullen door de orkesten worden gespeeld, waarvan het C-orkest van CMV Concordia IJlst er twee heeft geprogrammeerd.

Een heerlijke start, en wat een mooie sound heeft dit orkest; March Along bruist van energie. Slow Motion is mooi van samenspel, wellicht ietwat hoog in tempo, maar wel mooi verzorgd gespeeld! Denmark krijgt een mooi gedragen uitvoering, soms wat kleine stemmingsprobleempjes, maar het niveau is meer dan uitstekend! The Birth of Ballet start met een klein samenspelprobleempje op, maar dit jonge orkest weet elkaar weer heel snel te vinden: knap gedaan!
Uit dezelfde serie van Little Shiny Brass speelt orkest the Glorious Baroque wat mooi van sfeer is. Ivo Kouwenhoven schreef Suite for Youth. Ondanks dat de vermoeidheid wat hoorbaar is, is het heel veel genieten van dit orkest. Het applaus van de mooi gevulde zaal is dan ook dik verdiend!