Festival Divisie: Pro Rege-B

Laatste update om 11:46 op Saturday, 23 April

Dirigent Almer Zijlstra sluit vandaag groep 1 van de Festival divisie af; het orkest telt 22 leden.  

Camille Sain-Saëns schreef Carnival of the Animals; Matt Kingston zorgde ervoor dat ook jonge mensen deze bekende melodieën kunnen vertolken. Na een wat onzekere start gaat de melodie wat meer stromen. Met wat kleine stemmingsproblemen sluiten we deel 1 af. Toirtoises is niet helemaal gelijk in samenspel. The Elephant krijgt een mooie bassectie te horen, en het orkest blijft wel wat moeite houden met samenspel en stemming, maar het werk groeit in vertrouwen en krijgt een overtuigde afsluiting. De sfeer van Aquarium is treffend, in the Cuckoo horen we de mooie brass klanken van dit orkest! De koekoek wist mooi te timen! Fossils start opnieuw wat onzeker, maar daarna horen we dat de techniek en articulatie wel aandacht hebben gekregen. 
Dirigent Almer Zijlstra moet alle zeilen bijzetten om het orkest bij elkaar te houden; helaas lukt het niet om the Swan een mooie vertolking te geven. In Finale mist de melodie (1e hoorn) helaas; gelukkig is het orkest hier wel meer vertrouwd met dit deel.

Aan ongelukken geen gebrek in the Conductor's Nightmare; vallende symbalen, ongewenst water in de instrumenten , het hoort thuis in de compositie van Ivo Kouwenhoven!. Track 2 laat horen wat dit orkest kan! Deze muziek is - voor nu - meer passend bij dit orkest. Ook Track 3 met allerlei muzikale fratsen ligt dit orkest beter, alle verschillen die de comonist - bewust - noteert, horen we terug.