Thomas Gansch solist bij Altena Brass

Laatste update om 18:11 op Tuesday, 7 May

Op zaterdag 25 mei is de wereldberoemde trompettist Thomas Gansch te gast bij Altena Brass. De brassband uit Altena viert dan zijn 25-jarig bestaan met een workshop en jubileumconcert in samenwerking met Thomas Gansch. 

Nederlandse première ‘Miles from home’
Tijdens het concert met Altena Brass zal Gansch soleren in het virtuoze Miles from Home van de Belgische componist Bart Picqueur. Dit werk werd in 2011 geschreven als verplicht werk voor de internationale trompetwedstrijd ‘Only Brass’ in Antwerpen. De uitvoering door Altena Brass en Thomas Gansch zal de Nederlandse première van dit werk zijn. Daarnaast staan onder andere het Trompetconcert van Harry James, Brass Machine (arr. Philip Sparke) en Lou (Thomas Gansch) op het programma. 

Workshop 
Op zaterdagmiddag 25 mei, voorafgaand aan het concert, verzorgt Gansch in ’t Uivernest in Hank een workshop voor jonge, enthousiaste koperblazers uit de regio. Voor de deelnemers zal dit ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring worden en op deze manier hoopt Altena Brass zijn steentje bij te dragen aan het behoud en beoefening van blaasmuziek in de regio. Er is nog plaats voor enkele deelnemers. Inschrijving verloopt via de website van Altena Brass.

Bijzondere solisten
Vanaf de oprichting van Altena Brass in 1999 heeft de band geprobeerd zich te onderscheiden met vernieuwende programma’s en bijzondere solisten. De afgelopen jaren waren onder andere Richard Marshall (cornet), Ilja Reijngoud (jazz trombone), Jasper de Waal (hoorn), Tjeerd Top (viool) en An Raskin (accordeon) als solist te gast bij Altena Brass en op dit moment is de band in voorbereiding op de samenwerking met Thomas Gansch. 

Thomas Gansch
Thomas Gansch studeerde trompet aan het conservatorium in Wenen en is bekend geworden als oprichter en trompettist van koperensemble Mnozil Brass. Met dit koperensemble gaf Gansch de afgelopen dertig jaar concerten over de hele wereld. Daarnaast is hij actief bij het Vienna Art Orchestra en richtte hij de band Gansch & Roses op. 


Meer informatie en kaartverkoop
Meer informatie, kaartverkoop en inschrijving voor de workshop is te vinden via deze link