Finale componistenwedstrijd: Lennert van Laenen

Laatste update om 20:07 op Thursday, 2 May

Tot slot van de componistenwedstrijd is het de beurt aan de lage landen! De jonge Belgische percussionist Lennert van Laenen componeerde 'Red Planet' 

Op zesjarige leeftijd ontwikkelde hij bij zijn huidige leraar Chin Cheng Lin een passie voor de marimba. In 2015 sloot hij zich aan bij Young Brassband Willebroek en uiteindelijk bij de senior Willebroek Band. In 2020 werd zijn eerste stuk voor brassband gepubliceerd, en zijn meest recente, getiteld 'Sparkle', werd tweede in de 2023 National Youth Brass Band of Great Britain Composer Competition.v'Red Planet' beschrijft een denkbeeldige reis naar de planeet Mars, waarbij de componist zegt dat "het de emoties van het avontuur en de adrenaline die ermee gepaard gaat vertegenwoordigt. De muziek portretteert de paradoxen van angst, opluchting en opwinding van de astronauten."

Voor het eerst gaat en moet de Cory band volledig open. Wat een verrassend en mooi werk. Dit kan zomaar als testpiece gekozen kunnen worden voor toekomstige wedstrijden. Alle secties moeten aan de bak. Dynamisch veel verschillen en een stevig slot. 

Het is nu aan de juryleden om de winnende compositie te kiezen, maar ook het aanwezige publiek mag een duit in het zakje doen. Iedereen aanwezig mag een stem op een van de drie werken uitbrengen. 

Later vanavond de uitslag!