Atelier Pfeiffer

Laatste update om 12:58 op Sunday, 21 April

Atelier Pfeiffer, zo heette het, een toevluchtsoord voor muzikanten die op zoek zijn naar perfectie in hun instrumenten. En tussen de vele koperen wonderen die de wanden sierden, was er één naam die boven alle andere eerbied afdwong: Michael Rath.

Het was een frisse ochtend toen de jonge trombonist de winkel tegenkwam, zijn adem stokkend bij het zien van glimmende koperblaasinstrumenten die leken te fluisteren met een buitenaardse allure. Zijn blik werd echter naar een bepaalde hoek getrokken, waar een rij Michael Rath-trombones trots hingen, alsof ze legendes van symfonische grootsheid fluisterden.

Toen hij dichterbij kwam, voelde de trombonist een gevoel van ontzag over zich heen komen, want hij kende de legende van de trombones van Michael Rath – geboren in het hart van Engeland, vervaardigd met een nauwgezetheid die grensde aan obsessie, en vereerd door muzikanten over de hele wereld.

De vingers van de trombonist trilden toen hij behoedzaam een ​​van de trombones van de standaard tilde en het gewicht van het vakmanschap in zijn handen voelde. De soepele slide, de rijke resonantie – het was alsof het instrument op maat voor hem was gemaakt.

Met trillende opwinding bracht de trombonist het mondstuk naar zijn lippen, en terwijl hij zijn eerste noten blies, vulde een magische symfonie de ruimte, galmde door de gangen van Atelier Pfeiffer en bereikte de oren van iedereen die langskwam.

Vanaf dat moment was de trombonist onafscheidelijk met zijn Michael Rath-trombone. Waar hij ook speelde, de melodieuze stem van zijn instrument zweefde boven de rest uit en verweefde met elke ademhaling verhalen over passie en toewijding.

En zo leeft de legende van Michael Rath-trombones voort, gedragen door vele trombonisten, die begrepen dat ware grootsheid niet alleen lag in de noten die ze speelden, maar in het instrument dat hun reis door de muziekwereld leidde.

Wat Atelier Pfeiffer betreft, dat blijft het exclusieve toevluchtsoord waar muzikanten van heinde en verre hun zoektocht naar perfectie begonnen, wetende dat ze binnen de muren niet alleen instrumenten zouden vinden, maar een erfenis van uitmuntendheid die tijd en ruimte overstijgt.

Meer weten over atelier Pfeiffer? Klik HIER