Nog enkele plaatsen vrij voor Brass Bootcamp!

Laatste update om 21:31 op Monday, 28 January

Blazen aan het Spui staat tijdens dit concert op 2 februari in het teken van de koperblazers. De Amerikaanse toptrompettist Adam Rapa soleert in zijn eigen spetterende versie van het Tweede Klarinetconcert van Carl Maria von Weber.

Trombonist Pierre Volders, onder meer actief in het Rotterdams Philharmonisch Orkest vertolkt het lyrische Colors van de Vlaamse componist Bert Appermont. Sir Malcolm Arnold werd bekend door zijn muziek bij de film The Bridge on the River Kwai. Van hem de Symfonie voor koperblazers opus 123 uit 1978. Peter Graham is momenteel een van de meest geliefde componisten voor brassband. Een van zijn laatste 'testpieces' voor concertwedstrijden is het op het boek Openbaringen gebaseerde Angels and Demons.

Erwin ter Bogt, docent trompet aan het Koninklijk Conservatorium leidt het tienkoppige koperensemble van datzelfde instituut bestaande uit studenten trompet, hoorn, trombone en tuba. Amsterdam Brass, een van Nederlands toonaangevende brassbands uit de hoofdstad komt naar Den Haag met dirigent Paul van Gils, voor wie het het eerste concert is als vaste dirigent van de band.

Tijdens het concert laten ook deelnemers aan de Brass Bootcamp Blazen aan het Spui horen wat ze hebben opgestoken van workshops van o.a. Adam Rapa en de jonge stertrombonist Sebastiaan Kemner. Zie ook www.blazenaanhetspui.nl voor meer informatie.

Blazen aan het Spui - Brass Bootcamp

In samenwerking met Atelier Pfeiffer en het Koninklijk Conservatorium organiseert Blazen aan het Spui op zaterdagmiddag 2 februari een Brass Bootcamp. Met workshops, repetities en optredens voor en door trompettisten en trombonisten, met als docenten niemand minder dan trompettisten Adam Rapa en Erwin ter Bogt, en trombonisten Sebastiaan Kemner en Lennart de Winter.

De workshops starten vanaf 13.00 uur in de Nieuwe Kerk (trompet) en het Zandvliet College (trombone) en de dag wordt afgesloten met een concert in de Nieuwe Kerk om 20.15 uur. Er wordt gewerkt aan basistechnieken en er worden stukken ingestudeerd voor zowel trompet – als trombone-ensemble die ’s avonds ten gehore worden gebracht in de Nieuwe Kerk.

Inschrijven kan via het online formulier. Kosten voor deelname zijn €15,- inclusief toegang tot het concert.

Koperensemble Koninklijk Conservatorium
Erwin ter Bogt - dirigent
Adam Rapa - trompet

Malcolm Arnold (1921 - 2006) - Symphony for Brass opus 123 (1978)
Carl Maria von Weber / bewerking Adam Rapa - Concert voor klarinet nr. 2
Three Brass Cats - Chris Hazell
Oblivion - Astor Piazolla

Amsterdam Brass
Paul van Gils - dirigent
Pierre Volders - trombone

Jakob Vilhelm Larssen - Ad Astra
Bert Appermont - Colors
Peter Graham - Angels and Demons
Harry Connick jr. / arr. Reid Gilje - Do Dat Thing