12e Trumpetparty Eric Miyashiro & friends

Laatste update om 10:27 op Saturday, 1 June

Op vrijdag 4 oktober vindt om 20:30 in LantarenVenster in Rotterdam de 12e editie plaats van de Trumpetparty met als gast o.a. Eric Miyashiro, die begeleid wordt door de Atelier Pfeiffer Bigband.

Miyashiro is geboren op Hawaii, maar woont in Japan en staat vooral bekend om zijn powerhouse trompetspel, maar hij voelt zich net zo comfortabel in jazz, be-bop als klassieke muziek. Miyashiro is een veel gevraagde sessie/studio muzikant in Japan en solist wereldwijd. Hij speelde o.a. met Buddy Rich, Woody Herman, Tower of Power, Stevie Wonder en vele anderen. Miyashiro is erg actief met zijn eigen projecten zoals EM Band and the Blue Note All Star Jazz Orchestra. Daarnaast zet hij zich bijzonder in voor educatie van jonge musici en jazz in het algemeen als clinicus voor YAMAHA.

De “ Atelier Pfeiffer – BigBand” bestaat uit 18 professionele musici, allemaal vrienden en relaties van het bekende blaasinstrumenten Atelier in Rijswijk.

Eric Miyashiro’s tournee wordt mede mogelijk gemaakt door Yamaha Music Europe. Eric is een International Yamaha Artist en was co-designer van de YTR8340EM trompet.

Organisatie: Atelier Pfeiffer i.s.m. Ruisch Music. Sinds 1928 is Pfeiffer hèt adres waar trompet spelend Nederland heen gaat voor instrumenten, reparaties, onderhoud en aanpassingen. Deze editie staat in het teken van hun 90-jarig jubileum. Door het organiseren van bijzondere projecten en door muzikanten te motiveren, te stimuleren en bij elkaar te brengen wordt getracht een bijdrage te leveren aan de (inter)nationale muziekcultuur, in het bijzonder van blaasinstrumenten zoals de trompet.