Paasconcert Altena Brass

Laatste update om 10:11 op Wednesday, 27 March

Op zaterdag 30 maart organiseert Altena Brass zijn jaarlijkse Paasconcert, dit keer op het Golfpark Almkreek, waar ook het allereerste Paasconcert van de band heeft plaatsgevonden.

Het concert zal niet alleen bestaan uit optredens van de huidige bandleden, maar ook oud-leden zullen het podium betreden. Daarnaast wordt tijdens het concert het jubileumbier 'Oranje strop' gepresenteerd. Het Paasconcert van Altena Brass is een jaarlijks terugkerend evenement, gepland op de zaterdag voor Pasen. Dit jaar belooft het concert voor de pauze een spectaculaire uitvoering van 'Extreme Makeover' van de Nederlandse componist Johan de Meij. Na de pauze staat het programma in het teken van het 25-jarig jubileum van Altena Brass, inclusief de introductie van het jubileumbier 'Oranje strop'.

Brouwerij Gebalde Vuist uit Hank heeft speciaal voor Altena Brass het jubileumbier 'Oranje strop' gebrouwen. Dit koperkleurige bier heeft een alcoholpercentage van ruim 5%. De naam is een knipoog naar de oranje stropdassen die de heren van de band dragen tijdens concerten.

Voorafgaand aan het concert zullen oud-leden van Altena Brass samenkomen voor een reünie. 's Middags zullen zij onder leiding van Jan Gerrit Adema, de eerste dirigent van Altena Brass, en Ward de Ketelaere, de huidige dirigent, samen muziek maken. 's Avonds zullen deze reünisten een muzikale bijdrage leveren aan het concert.