Toeterdonk Tildonk o.l.v. Simon Van Hoecke

Laatste update om 20:22 op Saturday, 9 March

Als voorlaatste vandaag treedt op Toeterdonk Tildonk o.l.v. Simon Van Hoecke.

Mercury - Jan Van der Roost Een stevige concertmars met een trio van een ongekende schoonheid. Een klassieker binnen het blaasmuziekrepertoire.

Net als vanmiddag is het heerlijk om even een mars tussen al het geweld door te horen. 

Ancient Tales Kevin Houben Met enkele verrassende melodische wendingen en metrische variaties geeft Houben een knipoog naar de turbulente geschiedenis die de Ellenaars kenden ten tijde van de 80-jarige oorlog toen het boerenland geteisterd werd door plunderende soldaten en boevenbendes. 

Heel fraaie opening door Toeterdonk, met mooie fanfareklanken in trompetten en trombones. Met 33 personen is dit tot nu toe het kleinste orkest in aantal maar zo klinkt het absoluut niet. Simon Van Hoecke heeft het orkest prima onder controle en ook de enkele zeer jeugdige speler lijken prima mee te kunnen. Technisch zeer fraai werk en ook de stemming en balans zijn dik in orde. Het middendeel wordt met met mooie muzikale lijnen gespeeld. Ook het slot is uitstekend. Ook het inmiddels behoorlijk grote publiek kan deze uitvoering waarderen.

Firebird, suite Fantasia 2000 Igor Stravinsky  De Firebird Suite, geschreven door Igor Stravinsky, is het achtste en laatste deel van Fantasia 2000 en beschrijft het verhaal van een lente-elf die per ongeluk de vuurgeest van de vernietiging (de vuurvogel uit de titel van het werk) wekt.

Ook hier wordt weer prachtige muziek gemaakt. Solistisch uitstekend spel en de techniek lijkt voor niemand een probleem. Na weer prachtig solo werk in alt en sopraansax doet de bugel er nog een schepje bovenop. Ook in de begeleiding uitstekend spel. Het is echt genieten van dit orkest. Een wervelend slot laat nogmaals de mogelijkheden van dit orkest horen. Een werkelijk indrukwekkend optreden. Klein maar heel fijn!