MV Voorne en Putten Hellevoetsluis o.l.v. Dominique Capello.

Laatste update om 18:42 op Saturday, 9 March

En we gaan meteen door naar de tweede Nederlandse en tevens laatste deelnemer van dit middaggedeelte: Muziekvereniging Voorne en Putten

Lady Stewart's Air - Peter Graham Lady Stewart’s Air werd gemaakt in opdracht van David King in opdracht van de Federation of Australasian Brass Bands als eerbetoon aan Lady Adrienne Stewart. Lady Stewart is al lang een voorstander, promotor, fondsenwerver en beschermheer van de meeste kunstorganisaties in Nieuw-Zeeland en heeft sterke banden met de brassbandgemeenschap in zowel Nieuw-Zeeland als Australië.

Fraaie opening. Klein en prachtige bugelsolo. Het orkest komt heel mooi open in het tutti. Een mooie opening van het optreden.

Ancients Tales - Kevin Houben Dat de Ellenaars zich o.a. door de bouw van de Ellerschans kranig verweerden, laat Houben in dit werk horen door steeds opnieuw terug te keren naar opgewekte en dansbare thema’s die door de verfrissende keuze van maatsoort het geheel een erg opgewekt karakter geven.

Opnieuw een hele mooie opening. Goede sopraansaxsolo. Het geheel is prima in balans. Dirigent Capello zoekt dynamisch uitersten op. Ook de euphoniumsolo mag er zijn. In het snelle middendeel is de drive goed maar het loopt soms net niet soepel gelijk in het orkest, met name in maatwisselingen. Er volgt een zeer fraai uitgevoerd Adagio. Het slagwerk had het Allegro gedeelte iets overtuigender kunnen starten, maar daarna weer een fijne drive. Het slot komt net niet lekker uit. 

Camelot. Stijn Aertgeerts Camelot is het legendarische kasteel van Koning Arthur. Na een mysterieuze opening hoort u een gevecht tussen 2 ridders waar u 2 duellerende cornetten het zwaard hoort kruisen. Het 2de deel beschrijft één van de vele liefdesverhalen die terug te vinden zijn tussen de muren van camelot en zijn legendes. Het derde deel is een grote finale waarin de pracht van het kasteel weerspiegeld wordt.

Na een mysterieuze opening volgt de opbouw naar het gevecht. De es-trompet pakt hier even zijn momentje. De bugelsolo in het liefdesverhaal is prachtig. Helaas wat stemmingsproblemen in de begeleiding. Capello sleept zijn manschappen er vervolgens goed doorheen. Het snelle laatste deel vergt het uiterste van de muzikanten op technisch vlak. Het geheel loopt hier helaas dicht, waardoor details verdwijnen. De opbouw naar de fraaie slotnoot is prima en de laatste kanonskogel van de slagwerkers is luid en duidelijk.