EBK 2024 Galaconcert

Laatste update om 14:11 op Saturday, 2 March

De lokale organisator van de EBK 2024, Palangos Orkestras, heeft de deelnemers en indeling van het Galaconcert gepresenteerd. Het Palanga Wind Orchestra, de European Youth Brass Band en de Cory Band zullen tijdens het concert optreden in een programma met zowel lokale als internationale invloeden.

De drie bands zullen de krachten bundelen om een exclusieve Litouwse uitvoering van Cory's King Kong-show onder leiding van Philip Harper te presenteren in een spectaculaire en meeslepende brassbandervaring! De Cory Band is een van de meest succesvolle brassbands en is al talloze jaren de best gerangschikte brassband ter wereld. Cory wint regelmatig zowel binnenlandse als internationale brassbandwedstrijden en voert een breed gevarieerd repertoire uit, zowel thuis als in het buitenland, op professioneel niveau. De European Youth Brass Band 2024-versie zal 36 spelers bevatten uit 14 Europese landen. Ze zullen een week voor het Galaconcert voor het eerst samenkomen. Beide bands zullen ook een kort individueel deel van het concert spelen, waarna de prijsuitreiking van het wedstrijdgedeelte zal volgen.

Het Galaconcert van de EBK 2024 wordt geopend met het speciale Litouwse deel, "Amber Wind", dat de muziektradities van Litouwen zal weerspiegelen: van de aristocratische orkestmuziekconcerten in de parken van Palanga, die al twee eeuwen doorgaan, tot de 100e verjaardag van het Litouwse Liedfestival. De voorstelling "Amber Wind", samengesteld door de gerenommeerde Litouwse evenementenproducent, regisseur en scenograaf Dalius Abaris, zal een echo zijn van de eenheid, vreugde en viering van het Litouwse volk van vandaag - van de kust van Palanga tot de historische dorpen van de regio Aukštaitija, van de valleien van de rivier de Nemunas tot de torens van grote steden. "Amber Wind" zal worden uitgevoerd door het Palanga Wind Orchestra onder leiding van dirigent Vygantas Rekašius.

Het concert op 4 mei 2024 begint om 20:30 in de Palanga Concertzaal.

Bron: EBBC - 2024