Vertrek Richard Visser bij De Bazuin B

Laatste update om 11:16 op Monday, 5 February

Brass Band De Bazuin-B uit Oenkerk moet op zoek naar een nieuwe  dirigent. Richard Visser legt zijn functie neer. Ondanks een succesvol jaar en een goede samenwerking blijkt zijn drukke baan als trompettist bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso niet te combineren met het programma van de brassband.

Visser, eerder dirigent van de Provinciale Brassband Groningen (PBG), betreurt het dat hij niet de benodigde tijd kan vrijmaken voor de prachtige band. “Oenkerk B is een prachtige band die helemaal compleet zit! Ik had gehoopt dat het wel zou passen in mijn agenda, maar helaas is dat niet het geval. Deze band verdient een dirigent die er voor de volle honderd procent voor kan gaan. Die tijd heb ik helaas niet, wat ik erg jammer vind”, zegt Visser over zijn vertrek.

Voor De Bazuin-B wordt nu gezocht naar een nieuwe dirigent. Tot het SELLEkonsert op zaterdag 9 maart leidt Visser het orkest, waarna Jaap Musschenga, dirigent van De Bazuin-A, als interim de leiding overneemt voor de rest van het seizoen.