Stabiele bezetting de troef van De Bazuin B op Dutch Open

Laatste update om 13:12 op Sunday, 3 June

In de aanloop naar de Dutch Open Brass Band Championships op 9 juni in Drachten wil CUBrass meer weten over de voorbereidingen van een aantal deelnemers. 

Johannes Looijenga van De Bazuin B uit Oenkerk vertelt over de korte intensieve voorbereiding van de band. "Het B-orkest heeft elk jaar weer een drukke agenda, ook dit seizoen. Wij doen veel concerten zowel met de band als met ensembles. Hierdoor hebben we vaak een korte voorbereidingstijd voor concerten en wedstrijden. De repetitietijd wordt dan ook maximaal gebruikt en dirigent Sietse Hamersma heeft de spreekwoordelijke wind er goed onder. In de voorbereiding naar de DOBC toe is dat ook niet heel anders."

De Bazuin B hoopt zeker mee te doen om de prijzen in De Lawei. "Maar in de 2e divisie zijn er geduchte concurrenten. Net als op het NBK zijn veel bands aan elkaar gewaagd. Onze bezetting is al heel lang stabiel, alleen de slagwerksectie is wat lastiger te vullen. Wij hebben een groepje vaste hulpen waar we een beroep op kunnen doen. De voorbereiding is goed verlopen en de band heeft er zin in. We gaan het zien."

Ook naar STRAATBRASS
Voor het einde van het seizoen staan er nog 2 kerkdiensten op de planning en De Bazuin B doet ook mee aan STRAATBRASS in Vries op zaterdag 30 juni. "Ons seizoen stopt altijd iets eerder, twee weken voor het begin van de schoolvakantie. Zo richting de zomervakantie zie je mensen al op vakantie gaan en dus ontstaan er lege plekken op de repetitie. We hebben het hele seizoen dan ook al genoeg gespeeld!"

Voor het nieuwe seizoen staan alweer de nodige optredens op de planning. Zo gaat De Bazuin B eerst naar Ameland voor een concert en daarna volgt de voorbereiding op het NBK en het eigen verenigingsconcert. Het Selle Konsert en een bondsconcours staan voor volgend voorjaar op de planning. 

foto: Ed Molenaar, Vries.nu