Thomas Gansch op jubileumconcert Altena Brass

Laatste update om 12:36 op Tuesday, 16 January

In 2024 bestaat Altena Brass 25 jaar en dat wil de band niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In maart en april werkt de band samen met brouwerij Gebalde Vuist uit Hank en op 25 mei zal de wereldberoemde Oostenrijkse trompettist Thomas Gansch als solist optreden tijdens het jubileumconcert van Altena Brass. 

Brouwerij Gebalde Vuist
Op 30 maart en 12 april geeft Altena Brass concerten in samenwerking met brouwerij Gebalde Vuist uit Hank. Tijdens de concerten kunnen verschillende bieren worden geproefd, speelt de band bijpassende muziek én wordt een nieuw bier – speciaal voor het jubileum van Altena Brass gebrouwen – gepresenteerd. Daarnaast staat Extreme Makeover van Johan de Meij op het programma en speelt de band een aantal werken van haar eerste CD. 

Concert met Thomas Gansch
Op zaterdagavond 25 mei vindt in ’t Uivernest in Hank het jubileumconcert plaats, met als solist de Oostenrijkse trompettist Thomas Gansch. Gansch is vooral bekend geworden als oprichter en trompettist van koperensemble Mnozil Brass. Met dit koperensemble gaf Gansch de afgelopen dertig jaar concerten over de hele wereld. 


Workshop met Thomas Gansch
’s Middags, voorafgaand aan het jubileumconcert, verzorgen Thomas Gansch en dirigent Ward de Ketelaere twee workshops. In de blazersworkshop door Thomas Gansch zal onder andere ademhalings- en blaastechniek, podiumpresentatie en improvisatie aan bod komen. In de slagwerkworkshop behandelt Ward de Ketelaere diverse stijlen en grooves. Beide workshops zijn bedoeld voor jonge, enthousiaste muzikanten uit de regio. Inschrijving voor een workshop kan binnenkort via de website van Altena Brass.

Altena Brass
Altena Brass werd opgericht in 1999 en onder leiding van haar eerste dirigent Jan Gerrit Adema promoveerde de band vrijwel direct naar de hoogste divisie. Altena Brass onderscheidt zich met originele en vernieuwende programma’s en won diverse prijzen bij onder andere de Grosser Preis von Birmenstorf (Zwitserland) en het Surventobrass Entertainment Festival. Daarnaast werkt de band regelmatig samen met solisten uit binnen- en buitenland, waaronder de afgelopen jaren Ian Porthouse, Richard Marshall, Ilja Reijngoud en Tim Ouwejan. Na 25 jaar is de band, tegenwoordig onder leiding van de Belgische dirigent Ward de Ketelaere, nog steeds een vaste waarde op het hoogste niveau.