Achter de Muziek

Laatste update om 20:07 op Tuesday, 12 December

In 2023 is een nieuwe podcast ontstaan over de wereld van de blaasmuziek, genaamd Achter de Muziek. In deze podcast praat componist en dirigent Geert Jan Kroon met diverse mensen uit de sector. Het initiatief is ontstaan om het 10-jarige bestaan van zijn bedrijf, GJK Music, te vieren.

Inmiddels staan er 7 afleveringen online met diverse mensen uit het werkveld. In de interviews probeert de host een balans te vinden tussen dirigenten, componisten en organisatoren om zo in kaart te brengen wat er leeft in de blaasmuziekwereld.

“Ik ben puur uit interesse gaan praten met diverse mensen die ik tegenkwam en waar ik toegang tot had. Voor mij is het grootste doel om zelf heel veel te leren over de blaasmuziek van componisten, dirigenten en muzikanten. Maar ik deel deze gesprekken graag met iedereen via diverse platformen zodat meer mensen hun voordeel ermee kunnen doen. Ik werk heel graag in deze sector en ik hoop dat het delen van deze kennis de hele sector kan helpen.”

Het interview met Philip Harper, dirigent van de Cory band, is een van de spraakmakende interviews, waarin Harper vertelt over zijn passie voor muziek, over zijn werk als dirigent en zijn visie daarop, maar ook over zijn werk als componist.


Verder zijn er interviews met Ale Nicolai over het NBK, met Andries de Haan over het fanfareorkest en een met Jan Van der Roost over zijn werk als componist