Concert 'Connections'

Laatste update om 09:31 op Tuesday, 14 November

Flevo Brass timmert flink aan de weg en het orkest met dirigent Geert Jan Kroon kent een mooi gevulde agenda. Zo organiseert het orkest op 4 november een concert onder de noemer 'Connections'. Hiermee legt het orkest allereerst de verbinding met bevriende vereniging MFO dat een deel van het programma zal verzorgen. Daarnaast hoopt het orkest natuurlijk ook op een connectie met het publiek!

Flevo Brass zelf heeft een mooi afwisselend programma met ondermeer 'The four noble Truths', 'Deep Harmony' , 'Home of Legends' , twee delen uit 'Windows of the World' voorbereid. 

De twee orksten samen zulen het werk 'From the Sea' uitvoeren. Het werk ging op 7 oktober j. in premiere. From the Sea is een driedelig werk met als thema drooglegging. Het eerste deel (The New Land) geeft uiting aan gevoelens van verwachting en spanning die met het kersverse land met zich meebrengen. Het tweede deel (The Old Sea) is een nostalgische terugblik naar de (oude) zee. Een zee die soms onstuimig, maar ook een bron van leven was. In het derde deel (The Future Land) wordt de vreugde gevangen van het leven op het nieuwe land tot aan de dag van vandaag.
Het werk is geschreven in opdracht van de gezamenlijke muziekverenigingen van de Noordoostpolder. Het werk zal worden gedirigeerd door de compnist, Geert Jan Kroon.

Zaterdag 4 november 2017, De Ontmoeting Europalaan 42, 8303 GK Emmeloord. Aanvang 20.00 uur.