Drie brassbands op concertconcours OBM

Laatste update om 09:07 op Thursday, 9 November

In de derde divisie neemt Brassband Crescendo uit Steenwijk deel. Op zaterdag 11 november speelt dit orkest als eerste orkest van de dag met dirigent John Blanken het volgende programma:

Hymn for Diana - Joseph Turrin
Lord Tullamore - Carl Wittrock
The Saga of Haakon the Good - Philip Sparke
 Juryleden: Luuk Tuinstra, A. Span en H. Ramaekers

In de eerste divisie treffen we Pro Rege uit Heerenveen aan. Zij zullen op zaterdag als laatste orkest optreden en met dirigent Anne van den Berg het volgende programma spelen:

Shards -  Geert Jan Kroon (Premiere)
Credo - Barry
La Danza
A Lenda do Curupira - Stephan Hodel
SHARDS! werd geschreven in opdracht van Chr. Brassband Pro Rege Heerenveen als openingswerk voor de WMC World Brass Band Championships 2017. De premiere is niet doorgegaan omdat de eerste divisie bands ervoor gekozen hebben om de inspeelwerken achterwege te laten (Toch waren er orkesten die tijdens het WMC wel kozen voor het spelen van een inspeelwerk, red.).
Een glasscherf heeft een hard oppervlak dat licht reflecteert. Het kan licht breken en een caleidoscopisch effect geven, maar de rand kan ook scherp zijn als een scheermes. De muzikale taal in dit werk representeert deze harde, scherpe en caleidoscopische elementen van glasscherven.

 Juryleden: Durk Lautenbach, Dick Bolt en Jan de Haan

Op zondag neemt Euregio Brassband deel aan het concertconcours.

Euregio Brassband (EBB) is de enige brassband in Twente en wijde omtrek met een lange historie. Voortgekomen uit de fanfare de Bazuin uit Borne is de Euregio Brassband nu een orkest met regionale uitstraling.

Uitkomend in de 4e divisie heeft de band met dirigent Ronny Buurink de volgende werken geprogrammeerd:

Inspeelwerk: Consolation (Jan de Haan)

Concourswerken: Darkwood (Dan Price) en Pompeji (Mario Burki' )

Juryleden zijn: LuukTuinstra, Arnold Span en Hennie Ramaekers