Altena StreekFestival 2023: Een Gouden Jubileumeditie!

Laatste update om 13:41 op Wednesday, 25 October

Op 28 oktober 2023 viert het Altena StreekFestival zijn 50e verjaardag, en dit belooft een bijzondere editie te worden. Dit festival voor blaasorkesten uit de gemeente Altena bestaat sinds 1972 en heeft altijd een podium geboden aan muzikale talenten. Dit jaar nemen maar liefst 20 orkesten (brassbands, harmonie-, show- en fanfareorkesten) deel, elk met hun eigen repertoire.
Op de deelnemerslijst prijken de namen van 3 deelnemers aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen; Altena Brass, Oefening & Uitspanning en Kunst & Vriendschap.

Het programma is gevarieerd, met optredens van beginnende jeugdorkesten tot ervaren amateurmusici, en een mix van pop- en filmmuziek tot indrukwekkende concourswerken. Voor de 50e editie heeft de Stichting Altena StreekFestival een speciale samenwerking met het Nationaal Jeugdorkest (NJO) opgezet, waarbij het gerenommeerde Mare Kwartet, bestaande uit strijkers van het NJO, meerdere gastoptredens zal verzorgen.

Mare Kwartet, bestaande uit Cecilia van Berkum (viool), Robin Veldman (viool), Emiel de Jongh Swemer (altviool) en Wilma de Bruijn (cello), is gespecialiseerd in de Late Klassieke en de Romantische perioden van de muziek en voert werken uit van componisten zoals Mozart, Beethoven en Brahms.

Elk deelnemend orkest krijgt ook waardevolle feedback van een deskundige jury, met Bert Langeler als jurylid voor deze editie. Bert is een oude bekende, voormalig dirigent van meerdere deelnemende orkesten en momenteel actief in Estland als dirigent en docent.

Muziekliefhebbers zijn van harte welkom op zaterdag 28 oktober 2023 in Dorpshuis Tavenu / Sporthal De Iris in Nieuwendijk. Het festival begint om 9.30 uur, en de toegang is gratis voor orkestleden en kinderen t/m 12 jaar; voor overige bezoekers bedraagt de entree €4,00.

Mis dit feestelijke jubileum niet! Graag tot ziens op zaterdag 28 oktober in Dorpshuis Tavenu / Sporthal De Iris te Nieuwendijk!