48e editie Altena StreekFestival op zaterdag 23 oktober

Laatste update om 17:11 op Sunday, 12 September

Op het Altena StreekFestival zal vooral worden gevierd dat orkesten weer mogen doen wat ze zo ontzettend gemist hebben: samen muziek maken en genieten van elkaars optredens! 

Komend uit de gemeente Altena hebben 20 orkesten uit de HaFaBra-sector zich ingeschreven voor het evenement dat, evenals in 2019, in Dorpshuis Tavenu/Sporthal De Iris te Nieuwendijk zal worden gehouden. 

Diversiteit aan orkesten:
Een mooie mengeling van orkesten staat op de deelnemerslijst; maar liefst 6 leerling/opleidingsorkesten, de winnaar van SurventoFanfare Festival Jeugdfanfare Altena (Ja!), maar ook 3 brassbands die zich voorbereiden op de komende Nederlandse Brassband Kampioenschappen, te weten Kunst en Vriendschap, Oefening & Uitspanning en Altena Brass.

Stichting:
Het evenement kent een nieuwe organisator, Stichting Altena StreekFestival. De Stichting is opgericht met het doel om blaasmuziek in de regio Altena en omstreken te bevorderen. Dit wil de Stichting in eerste instantie bereiken door jaarlijks het Altena StreekFestival te organiseren. Het eendaagse festival voor alle blaasorkesten in de regio Altena, dat zijn oorspriong vindt in 1972 en dat in 2021 haar 48e editie zal beleven.

Afwijkend Festival:
De editie van 2021 wijkt in een aantal opzichten af van eerdere edities; orkesten hebben een tijd stil moeten zitten, dus is de drempel om dit jaar mee te doen zo laag mogelijk gemaakt. Elk orkest speelt een vrij programma en krijgt aan de hand daarvan een deskundig juryrapport.

Testen voor Toegang:
Als gevolg van het coronabeleid van de Nederlandse overheid is Testen voor Toegang noodzakelijk om een veilig StreekFestival te kunnen organiseren. Dit betekent dat alle deelnemers en bezoekers bij binnenkomst een CoronaCheck QR-code en een legitimatiebewijs moeten laten zien.