British Open 2023: Sand and Stars

Laatste update om 11:44 op Thursday, 17 August

De 169e British Open Brass Band Championships brengt de beste Britse brassbands én de Europees kampioen naar Birmingham in het weekeinde van 9 en 10 september. Lukt het Brighouse & Rastrick om haar titel te prolongeren?

Het testwerk is - zeker voor de Nederlandse kampioensdivisiebands - zeer interessant; op 4 november voeren zij hetzelfde werk uit in TivoliVredenburg tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Het evenement is te volgen via een live-stream van World of Brass.

Sand and Stars -  Thierry Deleruyelle
Het werk is het vierde in een chronologische reeks die elk decennium van de 20e eeuw markeert, en volgt op 'Fraternity' (1906); 'No Man's Land' (Eerste Wereldoorlog) en 'Crazy Twenties'. Het is geïnspireerd op de noodlottige reis van de Franse schrijver en vliegenier Antoine de Saint-Exupéry (1900-1944), die hoopte het record te breken voor een vlucht tussen Parijs en Saigon in 1935. Helaas stortten hij en zijn co-piloot 20 uur na het opstijgen neer in de Libische woestijn in de buurt van de Nijldelta, waar hij geloofde dat ze zouden omkomen in "de wind, het zand en de sterren". In een vierdaagse poging om zich in veiligheid te brengen, kwamen ze op wonderbaarlijke wijze een bedoeïenenreiziger tegen en werden gered, zijn verhaal werd verteld in de memoires 'Wind, zand en sterren', die deels zijn bestseller 'De kleine prins' inspireerde.

De deelnemers:
Aldbourne
Brighouse & Rastrick
Black Dyke Band
Co-op Band
Cory
Desford Colliery
Fairey
Flowers Band
Foden's Band
Grimethorpe Colliery
Hammonds
Hepworth
Leyland
Northop Silver 
Rothwell Temperance 
Tredegar Town
Whitburn