Het concertfestival van het Noord Veluws Muziekverband groot succes

Laatste update om 13:31 op Monday, 19 June

Het concertfestival van het Noord Veluws Muziekverband vond afgelopen weekend plaats en was een groot succes. Het jaarlijkse festival heeft al decennia lang een prominente plek in de regio. Het biedt orkesten uit zowel de regio als daarbuiten een platform om hun vaardigheden en muzikaliteit te tonen aan het enthousiaste publiek.

Het festival is opgedeeld in verschillende klassen, zoals de Middenklasse en Topklasse, waardoor elk orkest kan meedingen naar de uitgereikte prijzen. Het doel van het festival is niet alleen om de optredens te beoordelen, maar ook om alle muzikanten te motiveren. Elk deelnemend orkest voert minimaal twee stukken uit: een inspeelwerk (koraal) en een beoordelingswerk. De beoordelingen vinden per klasse plaats, maar alle orkesten maken kans op de felbegeerde koraalbeker en de Jos Lussenburg Beker.

De Jos Lussenburg Beker is een speciale prijs die wordt toegekend aan het orkest met het meeste "onderlinge plezier". Deze prijs staat voor erkenning en aanmoediging van het samenbrengen van mensen met een passie voor kunst en muziek. Jos Lussenburg, een bekende persoonlijkheid in het artistieke circuit, heeft zijn leven gewijd aan het verbinden van mensen met dezelfde interesses en hen aangemoedigd om dit met veel plezier voort te zetten. De prijs wordt uitgereikt aan het orkest dat het meeste enthousiasme uitstraalt en wordt aangemoedigd om dit plezier voort te blijven zetten.

Het concertfestival van het Noord Veluws Muziekverband is een viering van muzikaliteit, passie en gemeenschap. Het biedt een unieke gelegenheid voor orkesten om zich te laten horen en te schitteren op het podium. Alle deelnemende orkesten verdienen lof voor hun prachtige optredens. Het festival zou niet mogelijk zijn zonder de inzet en betrokkenheid van muzikanten, dirigenten, juryleden en vrijwilligers die dit evenement tot een groot succes hebben gemaakt.

Uitslagen 17-6-2023:

Middenklasse:
Excelsior Oostendorp o.l.v. Hans de Wilde 88 punten: Winnaar Middenklasse + Jos Lussenburg Beker
Elspeets Fanfare o.l.v. Maarten van der Kolk 86 punten
Juliana Doornspijk o.l.v. Adriaan Bruinink 81 punten
 

Topklasse:
Oranje Grootegast o.l.v. Jan Werkman 92,5 punten: Winnaar topklasse + koraalbeker
Concordia Oldebroek o.l.v. Jaap Mussenga 87,5 punten
David Oosterwolde o.l.v. Anne van den Berg 85 punten

Juryleden dit jaar: Arnold Span en Erik Janssen