DOBC 2023: 2e divisie: De Bazuin Oenkerk B

Laatste update om 14:22 op Saturday, 10 June

De Bazuin Oenkerk B - Jaap Musschenga
Soaring the sky - Geert Jan Kroon
A Search for Peace - Rebecca Lundberg Soloist: (cornet)
Kingdom of Dragons - Philip Harper

Een sprankelende opening van de Bazuin B met Soaring the Sky van Gert Jan Kroon. Het slagwerk is wat overheersend, maar een heel net begin van dit programma. 

A search for peace is het solowerk met een meer dan overtuigende soliste. De begeleiding is wat aan de sterke kant. Er zit een fijne drive in het werk. Heel aangenaam om naar te luisteren. Op wat kleine intonatieproblemen na een hele muzikale uitvoering met een prima soliste.

Kingdom of Dragons
Dit werk is geschreven in opdracht van de Gwent Music Service om het 50-jarig jubileum in 2010 van de oprichting van de Gwent Youth Brass Band te vieren. Hoewel de muziek continu is, is het verdeeld in vier verschillende secties, die elk een van de unitaire autoriteiten vertegenwoordigen die deel uitmaken van het graafschap Gwent. De sound van de band blijft helder en dirigent Jaap Musschenga leidt de muzikanten met duidelijke slagen door de snelle passages heen. Solistisch zeer fraai spel. Dynamisch zijn er mooie verschillen te horen. Het bombastische begin van het 4e deel blijft goed in balans. Technisch blijft alles goed verstaanbaar tussen de verschillende secties. Een zeer boeiende uitvoering van begin tot eind. Een heel volwassen en stabiel optreden van de Bazuin B die zeker hoge ogen gaat gooien.