Surventobrass 2023

Laatste update om 16:13 op Tuesday, 14 March

We starten dit bericht met de deelnemers van 25 maart aanstaande; zonder deelnemers geen festival. De organisatie mag zich verheugen in een mooie verdeling over de verschillende niveaus, wat het voor het publiek uiteraard ook zeer interessant maakt!

A groep
Brassband Limburg
Brassband Spykerpakkenband Opsterland

B groep;
Brassband Amersfoort

C groep:
De Less is More band
Brassband Ere Zij God, Damwoude
Brassband Wirdum, Wirdum
Brassband Soli Deo Gloria, Rinsumageest
Brassband Hombeek, Hombeek 

Live te volgen:
Het evenement zal op 25 maart starten om 15:00 uur met de C-groep, gebruik hiervoor DEZE LINK

Inkijkje in programma's
Een aantal deelnemende orkesten heeft alvast een sneak preview gegeven van hun programma; zo heeft deelnemer in de C-groep, Ere Zij God, Damwoude als thema: het spel en de muziek van Ticket to ride. De band speelt het spel Ticket to ride, waarbij de trein de band naar de meest mooie locaties brengt. Soliste Henny Bakker brengt een prachtige solo ten gehore, waarbij je je waant op een plek in Europa, ver van het plattelandsdorp Damwâld. Het reguliere station van Brassband Ere Zij God.

Een andere deelnemer uit de C-Groep is Brassband Hombeek; zij pakken uit met een gevarieerd programma van lichte concertwerken, vrijwel allemaal originele muziek voor brass band. Solist van dienst is euphoniumspeler Nicola Sedda.

Nóg een deelnemer die ons informatie heeft verstrekt is Soli Deo Gloria. Zij hebben als thema “De Schilderijententoonstelling” welke ons leiden van Klimt tot Da Vinci en van De Schreeuw tot Guernica. Kunst en muziek zijn al sinds begin der tijden nauw met elkaar verbonden. Picasso heeft dan ook ooit gezegd: ‘’Music and art are the guiding lights of the world.’’

Deelnemer in de A-Groep, Brass Band Limburg met dirigent Renato Meli geeft ons een inkijkje: ‘In onze show zullen we de legende van de Bokkenrijders tot leven brengen, een fascinerend verhaal over de strijd tegen armoede in het Limburgse heuvelland. Onze solist Stefan Prein op bugel en acteur Joep Salden zullen u samen met Brass Band Limburg meenemen op een reis door deze rijke historische legende. Onder leiding van dirigent Renato Meli en regisseur Tamara Shelp belooft deze show een onvergetelijke ervaring te worden.’

Juryteam:
Jacob de Haan, Ruud Wallinga en Sjoek Nutma

Hoewel het evenement dus via een live-stream is te volgen: orkesten kunnen niet zonder publiek. Door af te reizen naar Surhuisterveen (Flambou) ondersteund u de musici maar zeker ook de organisatie!