Altena Brass in Revolution

Laatste update om 00:02 op Monday, 9 April

Aantrekkelijk programma
Altena Brass en Anno Appelo hebben een aantrekkelijk programma samengesteld met  veel origineel brassband repertoire. Altena Brass heeft al een aardige reputatie opgebouwd met zijn theatershows; de band was succesvol tijdens SurventoBrass in 2017 met hun prgramma 'Space Chords'. Het publiek kan het altijd erg waarderen wanneer er naast het muzikale ook aandacht is voor de theatrale kant van de blaasmuziek.

Revolution
In Revolution verkent Altena Brass de grenzen van het medium brassband en de blaasmuziek. Altena Brass probeert de eigen zeggingskracht te versterken met behulp van elektronica. En dat is nu juist de specialisatie van percussionist Marcel van Wensen. Deze jonge slagwerker studeerde schoolmuziek en studeert slagwerk (klassiek) aan de Academy of Music and Performing arts te Tilburg. In de afgelopen jaren verkende hij met veel plezier de inzet van elektronica in zijn muziek. In combinatie met Altena Brass leidt dat tot een bijzonder mooi experiment. Voor Altena Brass en Marcel van Wensen een kans om te werken met click-tracks, lichtshows, drumloops, hip-hop brass, pop muziek, en dance. Dat leidt tot bijzondere muzikale combinaties van Arvo Pärt tot Macklemore, en van Kyteman, tot de dance van Eric Prydz en Martin Garrix.

Nieuwe compositie én solist uit eigen gelederen
Joop van Dijk, componist (en muzikant van Altena Brass), schreef een nieuwe compositie die voor het eerst te beluisteren zal zijn, en daarnaast soleert Martijn van Rijswijk op Eb bas.

Wanneer: zaterdag 31 maart
Waar: Hank, 't Uivernest, Kerkstraat 9-11
Aanvang: 20.00 uur
Tickets: klik HIER