Less is More Band neemt deel aan Surventobrass 2023

Laatste update om 10:53 op Sunday, 19 March

Op 25 maart 2023 gaat de Less is More Band deelnemen aan Surventobrass in Surhuisterveen. Als deelnemer in de C-categorie van dit brassbandfestival heeft de band een programma samengesteld dat geïnspireerd is op het Noorse sprookje Peer Gynt en de muziek van Grieg. 
 
Het verhaal van Peer Gynt is zeer bekend geworden door de muziek die Grieg bij dit sprookje heeft gecomponeerd. Veel mensen kennen de muziek wel, maar het verhaal niet. Omdat de Less is More Band vaak een draai aan klassieke nummers geeft, is het ze deze keer ook gelukt de muziek van Grieg in een nieuw jasje te steken. Deze transformatie neemt het publiek mee naar Michael Jackson, Boney M, The Alan Parsons Project en Eric Clapton. Daarbij heeft verhaal ook een eigentijdse invulling gekregen. 
 
De Less is More Band is de kleinste brassband ter wereld en daarom een beetje anders dan alle andere deelnemers aan Surventobrass. Deze kleine brassband heeft zeker een eigentijds en authentiek geluid dat zich het beste laat omschrijven als jeugdig enthousiast, creatief en soms een beetje rauw. Naast het spelen op de traditionele brassband instrumenten kunnen de leden van de band ook zingen zodat er vaak een verrassende combinatie ontstaat.