Chr. Brassband Greidebrass en Marco Middelberg slaan elk een nieuwe weg in

Laatste update om 13:15 op Saturday, 7 January

Na 8 zeer succesvolle jaren te hebben samengewerkt heeft dirigent Marco Middelberg besloten om aan het einde van seizoen 2022/2023 te stoppen als dirigent bij brassband Greidebrass.

“Marco heeft voor een geweldige ontwikkeling van de band gezorgd. Hier zijn wij hem ontzettend dankbaar voor. We hebben enorm veel van hem geleerd en samen met Marco hebben we prachtige concerten en optredens verzorgd.”, aldus Frans de Haan, voorzitter van Greidebrass.

Succesvol was de samenwerking met Marco Middelberg zeker, zoals met 2 Gouden Spikers, winst op het Survento Festival en in oktober 2022 kampioen in de 3e divisie op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Ook tijdens de talloze concerten door de jaren heen wist Marco voor het publiek steeds weer het beste uit de band te halen. Met ieder voorjaar als hoogtepunt het unieke Spring! yn’e Greide concert.

“Greidebrass heeft zich prachtig ontwikkeld de afgelopen jaren. Dankzij de inzet van bestuur en leden zit er nu een stabiele, complete band met een goede organisatie en grote sociale verbondenheid. Ik heb de band veel kunnen leren en in combinatie met mijn vollere agenda denk ik dat dit een goed moment is om het stokje over te dragen.“, aldus Marco Middelberg.

Na het kerstreces zal Greidebrass op zoek gaan naar een waardige vervanger die de band nog weer een stapje verder kan helpen in de ontwikkeling.