3e Divisie: Greidebrass

Laatste update om 13:24 op Monday, 25 April

Greidebrass is een graag geziene band in Ureterp; het orkest met dirigent Marco Middelberg kiest voor een ingetogen begin van haar optreden; In Perfect Peace van Kenneth Downie. We horen de uitstekende bandklank in al haar volheid en de muziek komt prachtig tot haar recht hier. Een heerlijk begin van het optreden!

Frans de Haan soleert op euphonium in de klassieker 'Rule Britannia'. Het sonore euphoniumgeluid in combinatie met een vlekkeloze techniek zorgt voor een muisstille zaal die met bewondering de verrichtingen van Frans volgt. een welverdiend en groot applaus is zeer op z'n plaats!

Frans de Haan

Een ietwat ongelukkige start van het verplichte werk van Oliver Waespi, maar in variatie 1 komt de band weer heerlijk in haar element. Variatie drie geeft de hoorn een duidelijkere rol boven solocornet en euphonium; erg mooi! De symphonische benadering van dit deel werkt hier erg goed. De overgang naar deel 4 lukt uitstekend en het spel danst en is transparant. Ook in variatie 5 horen we de tenorhorn weer de variatie inzetten, gevolgd door cornet en euphonium. Variatie 6 kenmerkt zich door uitermate gedegen spel, goede accenten en het is spannend om naar te luisteren! Terechte waardering vanuit de zaal voor deze uitvoering!

R.B. Hall is de componist van het laatste werk; Death or Glory. In een gedegen tempo ondersteund door een superstrakke snare is het genieten van dit orkest. Niets overheerst en alles blijft binnen de lijntjes, het is een plezier naar dit okest te luisteren.