NBK 3e divisie band 7 Sterk optreden van Greidebrass

Laatste update om 21:36 op Friday, 25 October

Een na laatste band al weer en het is een interessante contest. Nog geen uitvoeringen die een hand op de beker leggen, enkele teleurstellingen en veel bands die uitvoeringen gaven met sterke delen en wat mindere delen.

Greidebrass o.l.v. Marco Middelburg begint overtuigend en de blokken van cornetten en euphoniums werken goed. In het thema komt ook hier de zuiverheid om de hoek kijken. De techniek in de March krijgt een goede behandeling. De cornetten zijn goed hoorbaar. Er zit een logische opbouw in, de trombone krijgt voorrang op de flugel in hun gezamenlijke melodie, nog niet zo gehoord vanavond. 

In het Energetic horen we een andere keuze voor de rim-shots. Voor ons werkt het. De muziek stroomt lekker in dit deel met een prima opbouw. Het Melancholic heeft sfeer en het off-stage is fluisterzacht, fraai gedaan, niet helemaal partituur getrouw. Deze uitvoering krijgt steeds meer uitstraling en het einde van dit deel is bijzonder fraai. 

Groovy wordt aanvankelijk wat klein gehouden. In de opbouw is de articulatie niet overal consequent doorgevoerd. In de finale horen we een mooie balans in een band met een prachtig tutti geluid. Zeer verzorgd en een zeer plezierige uitvoering.