Dutch Brass Collective en Symfonisch Blaasorkest Overijssel organiseren First Date Concert 

Laatste update om 13:25 op Monday, 28 November

Op zondagmiddag 18 december a.s. is er een primeur in theater Het Punt te Vroomshoop. Deze middag zal de brassband Dutch Brass Collective ( afgekort DBC) haar eerste optreden verzorgen tijdens het gezamenlijk concert met het Symfonisch Blaasorkest Overijssel.  

Het publiek kan dan kennismaken met DBC, dat ondanks Corona, toch is opgericht. Net als vele andere moest DBC haar eerste optreden steeds uitstellen door de Corona maatregelen. En ondanks deze zware tijden voor vele verenigingen is de brassband blijven bestaan.  De leden zijn goede amateur- en of professionele muzikanten en komen uit alle windstreken van Nederland. Ze zijn allen actief in de muziekwereld en hebben een ding gemeen: “de liefde voor blazen en muziek”.   

De band is een zogenaamde Project Brass Band en wil ongeveer 2 a 3 keer per jaar optreden. Voor een optreden repeteert de band, mede door het niveau van de muzikanten ook 2 a 3 keer. Stukken die tijdens het concert gespeeld zullen worden zijn o.a. Dimensions, Royal Parks deel 2 In Memoriam en de Negro Spiritual Angels Watching Over Me. 
Dirk Annema is de muzikaal leider van deze brassband. Met zijn muzikale kennis is hij de juiste man om de DBC een eigen muzikaal gezicht te geven.   

SBO is een orkest voor en door muzikanten uit Overijssel ( en naastliggende provincies). Het orkest is in 2014 opgericht en zij repeteren maandelijks, om zodoende een aantal concerten per jaar te kunnen geven. Sinds 2017 staat het SBO onder leiding van Wim Booij.   
DBC en SBO hebben een leuk muzikaal programma gemaakt. Hun eerste date was uitgesteld door Corona, maar nu komt het  er toch van. 

Theater Het Punt 
Burgemeester Koetjesstraat 2-4 
7681 ZP Vroomshoop 
Datum:  zondag 18 december 2022 
Aanvang: 13.00 uur 
Toegangsprijs: € 12,50 
 Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar via theater het Punt te Vroomshoop.  (www.welkombijhetpunt.nl)