Zomerklanken van fanfare en Brassband

Laatste update om 14:22 op Saturday, 15 June

Vanavond, 15 juni vullen zomerklanken van fanfare en brassband de Kruiskerk in Eerbeek. Dan betreden Eendracht Eerbeek onder leiding van dirigent Paul van Gils en Dutch Brass Collective onder leiding van dirigent Chris Derikx het podium en verblijden de bezoekers met een avond vol mooie, uitdagende, afwisselende en uiteraard zomerse muziek!

Verschillen en overeenkomsten zijn er ook genoeg te vinden deze avond. Verschillen door de samenstelling van de orkesten: enerzijds bugels en saxofoons en anderzijds cornetten en althoorns, daarnaast viert de ene vereniging dit jaar haar 125-jarig bestaan en verzorgt de andere haar 5e optreden sinds de oprichting! Overeenkomsten zijn er zeker ook: beide verenigingen hebben een gezonde dosis ambitie, gedreven dirigenten en ze hadden dus zin om samen een concert te geven! 

Op de standaards staan onder andere de werken Balkan Dance (Crausaz), Nederpotpourri (Staps), Lake of the Moon (Houben), Epic Symphony (Fletcher), English Heritage (Lloyd) en Nimrod (Elgar). Natuurlijk mag de Sommer Polka met als solist Thijs Liefers op bes bas niet ontbreken op deze avond!

Van harte welkom in de Kruiskerk, Dr. Gunningstraat 27 in Eerbeek.
Zaterdag 15 juni
Aanvang 20.00 uur, deur open 19.30 uur.
Toegang GRATIS