Brass Bootcamp m.m.v. trompetvirtuoos Adam Rapa!

Laatste update om 15:00 op Wednesday, 9 January

In samenwerking met Atelier Pfeiffer en het Koninklijk Conservatorium organiseert Blazen aan het Spui op zaterdagmiddag 2 februari een Brass Bootcamp met workshops, repetities en optredens voor en door trompettisten en trombonisten, met als docenten niemand minder dan trompettisten Adam Rapa en Erwin ter Bogt, en trombonisten Sebastiaan Kemner en Lennart de Winter.

De workshops starten vanaf 13.00 uur in de Nieuwe Kerk (trompet) en het Zandvliet College (trombone) en de dag wordt afgesloten met een concert in De Nieuwe Kerk om 20.15 uur. Er wordt gewerkt aan basistechnieken en er worden stukken ingestudeerd voor zowel trompet – als trombone-ensemble die ’s avonds ten gehore worden gebracht in de Nieuwe Kerk.

Blazen aan het Spui staat tijdens dit concert op 2 februari helemaal in het teken van de koperblazers. De Amerikaanse toptrompettist Adam Rapa soleert in zijn eigen spetterende versie van het Tweede Klarinetconcert van Carl Maria von Weber. Trombonist Pierre Volders, onder meer actief in het Rotterdams Philharmonisch Orkest vertolkt het lyrische Colors van de Vlaamse componist Bert Appermont. Sir Malcolm Arnold werd bekend door zijn muziek bij de film The Bridge on the River Kwai. Van hem de Symfonie voor koperblazers opus 123 uit 1978. Peter Graham is momenteel een van de meest geliefde componisten voor brassband. Een van zijn laatste ‘testpieces’ voor concertwedstrijden is het op het boek Openbaringen gebaseerde Angels and Demons.

Erwin ter Bogt, docent trompet aan het Koninklijk Conservatorium leidt een tienkoppige koperensemble bestaande uit studenten trompet, hoorn, trombone en tuba. Amsterdam Brass, gerenommeerde brassband uit de hoofdstad komt naar Den Haag met dirigent Paul van Gils, voor wie het het eerste concert is als vaste dirigent van de band.

Koperensemble Koninklijk Conservatorium
Erwin ter Bogt – dirigent
Adam Rapa – trompet

Amsterdam Brass
Paul van Gils – dirigent
Pierre Volders – trombone

Inschrijven kan via het online formulier. Kosten voor deelname zijn €15,- inclusief toegang tot het concert.