Paul van Gils kijkt uit naar NBK

Laatste update om 16:24 op Tuesday, 23 October

Paul van Gils is sinds een aantal maanden dirigent van Amsterdam Brass; hij is de (voorlopige) opvolger van Pierre Volders. Een onbekende was Van Gils zeker niet in Amsterdam. Hij was er al 10 jaar muzikant, leidde sectierepetities en ook stond hij steeds vaker voor de hele band. Het was dan ook geen toeval dat Amsterdam Brass hem vroeg om de band op het NBK te leiden. 

Van Gils kon meteen aan de slag met het verplichte werk Old Licks Bluesed Up. "Een echt lastig werk, maar niet onspeelbaar," aldus de nuchtere maestro. Het is natuurlijk keihard werken om alle technische uitdagingen op orde te krijgen en om het werk een gezicht te geven. Naast Van Gils waren Anno Appelo en ook Pierre Volders te gast om sectierepetities voor hun rekening te nemen. De laatste week voor het NBK repeteert het orkest nog drie avonden om alles optimaal voorbereid te hebben voor het optreden zaterdagavond in Utrecht.

Van Gils kijkt uit naar zijn opkomst in Tivoli-Vredenburg: "Hoe zal het zijn om vanuit de catacomben van de grote zaal naar het podium te gaan?" Hij heeft enorm veel zin in deze uitdaging. Enerzijds is er natuurlijk de spanning, maar anderzijds wil hij vooral lekker muziek maken.

Naast Amsterdam Brass dirigeert Van Gils nog twee harmonieorkesten en een fanfare.