Eerste concert voor nieuwe brassband in regio Dalfsen

Laatste update om 13:49 op Sunday, 14 November

In 2020 is onder de naam Dutch Brass Collective een nieuwe brassband opgericht. Eric Pothoven is één van de initiatiefnemers van deze brassband: "Dat er behoefte was aan een orkest in de regio Dalfsen blijkt uit het feit dat er binnen enkele maanden een volledige bezetting was en er gerepeteerd kon worden. Echter, Covid-19 gooide roet in het eten. Nu er weer mogelijkheden zijn, werkt het orkest toe naar het eerste officiële concert op 11 december in Raalte."

Volgens Pothoven heeft het orkest geen regionaal, maar een landelijk karakter. Uit alle windstreken komen goede amateur- en professionele musici naar Dalfsen om muziek te maken. Op de bok niemand minder dan Dirk Annema. Het orkest heeft een mooi repertoire voorbereid met ondermeer Signature, Cat's Tales, La Danza en In Memoriam uit Royal Parks. De band heeft voorlopig projecten in het voor- en najaar in de planning staan.

Naast de brassband zal ook het Sympfonisch Blaasorkest Overijssel met dirigent Wim Booij optreden. Het belooft een prachtige avond te worden (waarbij de corona regels gelden). De entree is vrij, maar aan het einde van de avond is er de mogelijkheid voor een vrije gift om de onkosten te dekken. Het concert wordt gehouden in het Carmel College Salland aan de Florens Radewijnsstraat 6 te Raalte.