Brass en Blue

Laatste update om 11:54 op Thursday, 16 March

Na een geslaagd First Date concert in december, presenteert het Dutch Brass Collective zich nu voor de tweede keer op het concertpodium. Op zaterdag 1 april (geen grap!) laten het Dutch Brass Collective en het Politie Orkest Noord-Nederland een boeiend programma horen tijdens het concert dat de naam “Brass en Blue” heeft gekregen.

Het Politie Orkest Noord-Nederland (PONN) speelt in fanfare-bezetting en is het muzikale visitekaartje van de politie in Noord-Nederland. Veel muzikanten zijn in actieve dienst bij de politie in de drie noordelijke provincies. Daarnaast maken enthousiaste amateurmuzikanten deel uit van de 50-koppige bezetting. Zij zijn aangesteld en beëdigd als Politievrijwilliger-Muziek.

Het PONN kiest bewust voor een breed repertoire dat bestaat uit bijvoorbeeld originele composities voor blaasorkest en goed gecomponeerde of gearrangeerde werken uit de jazz- en lichte muziek. De muzikale leiding is in handen van dirigent Frank Samsom.

Het Dutch Brass Collective (DBC) is in tijden van stoppende verenigingen een opvallende verschijning. Deze jonge brassband is in 2020 gestart in Dalfsen en werkt projectmatig naar concerten toe. De muzikanten komen uit heel het land en hebben zeker een ding gemeen met elkaar: de liefde voor brassmuziek. Onder leiding van dirigent Dirk Annema wordt enthousiast gerepeteerd op programma’s met daarin werken van bekende brassband-componisten waarbij de uitersten in muziekstijlen zeker worden opgezocht.

Het concert op 1 april vindt plaats in het Carmel College Salland in Raalte. De aanvang van het concert is 19.30 uur. Beide orkesten hebben een gevarieerd programma samengesteld dat garant staat voor een flitsend optreden.

Kaarten zijn in de voorverkoop met korting te koop: 

https://www.ticketkantoor.nl/shop/brassblue of via de QR-code:

Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. 

Brass en Blue

Carmel College Salland Zaal open: 19.00 uur

Florens Radewijnsstraat 6 Aanvang: 19.30 uur

8101 BW Raalte