BBK 2022: Eerste afdeling, plichtwerk, Brassband Bacchus

Laatste update om 14:04 op Saturday, 26 November

De WMC-wereldkampioen 1e divisie betreedt als eerste het podium, nemen ze het zelfvertrouwen opgedaan in Kerkrade mee naar Heist op den Berg?

Een zeer sfeervolle introductie van From San Marco Quarter, de balans is het orkest is zeer aangenaam om naar te luisteren. Veel detaillering in articulatie en techniek is te horen. Na de sterke opening van de band doemen er wat onzekerheden op in de techniek. Het lamento wordt met veel risico opgezet, dit lijkt zich uit te betalen. Vooral de flugel toont in de introductie van dit lamento een zeer warme klank. De pianissimo inzet na het prachtige forte is jammer genoeg niet helemaal gelijk. In de techniek is voor wat dichtelijke vrijheid gekozen in de solocornetten en later ook in de bassen. 

Het thema met het danskarakter wordt zeer vlot opgezet en de solo-passages krijgen uitgebreid de kans hun technische kwaliteiten ten toon ten spreiden. De overnames in de techniek tussen cornet, flugel, solohoorn en euphonium verlopen zeer voorspoedig en zorgen ondanks de drukke techiek voor rust. 

De solohoorn toont zeer aangename beheersing in het lento e molto rubato. De begeleidende inzetten onder de solo van de escornet zijn niet helemaal gelijk, dit zorgt voor wat afleiding van de prachtige solo's die gespeeld worden. In het tutti tankt de band hoorbaar zelfvertrouwen. 

De solo in de euphonium wordt vol overgave gebracht en een uitstekende beheersing van dit instrument is te horen, evenals de daaropvolgende solo van de cornet. Het tripple piano aan maat 320 wordt ruim opgezet, hier laat de band mogelijkheden liggen in een verder zeer boeiende uitvoering. De hornsectie van deze band is meer dan het benoemen waard, de hoorns en flugel laten duidelijk horen dat er zeer veel kwaliteit op het podium zit. Gaandeweg het werk wordt de band steeds comfortabeler in hun spel. Een uitvoering die gaandeweg aan zeggingskracht wist te winnen. 

Een mooie start van de middag in Heist-op-den-Berg.