Nieuw seizoen, nieuwe muziek?

Laatste update om 11:36 op Saturday, 23 July

Na de zomervakantie weer met nieuwe energie het nieuwe seizoen starten met nieuwe muziek die inspirerend, uitdagend en motiverend is? Door opdracht te geven voor nieuwe stukken voor brassbands, harmonieorkesten en fanfare-orkesten, geeft Yamaha bands de kans om nieuwe muziek te ontdekken en uit te voeren. Yamaha stelt deze HIER beschikbaar voor HaFaBra-orkesten als gratis download.In 2021 was de fantastische nieuwe concertopener ‘Felicitous’ van de Noorse componist Fredrick Schjelderup het eerste stuk in opdracht. “Felicitous” wordt door de componist als volgt omschreven:

"Ik besloot te beginnen met een fanfare die naar een snellere sectie leidde. Het stuk bevat fanfares, melodische lijnen en tonale harmonie naast enkele moderne ritmische en harmonische wendingen, waaronder Lydische toonladders. Al deze kenmerken accentueren de positieve sfeer en opwinding van het stuk. "

Na het grote succes van "Felicitous" is Yamaha verheugd om een ​​ander stuk uit de pen van Fredrick Schjelderup aan te kondigen, namelijk de hymne "Gloria". Frederik verklaarde:

"De titel "Gloria" is een Latijnse term voor onsterfelijke glorie, lofprijzing of eer die de sterke bandbeweging over de hele wereld symboliseert. Gloria is bedoeld als opwarmertje, maar zou ook in een concertprogramma kunnen passen."

Multi Award winnaar Russell Gray heeft al de kans gehad om het stuk uit te voeren en raadt elke band aan om het aan hun repertoire toe te voegen.

"Gloria - Een prachtige aanvulling op elk concertprogramma. Geeft een moment van bezinning met een krachtige opbeurende afdronk."

Geniet van de unieke ervaring om samen te komen met andere bandleden om samen te werken aan nieuwe muziek.