Bijeenkomsten Duitse Jeugd Brassband geannuleerd voor 2020

Laatste update om 15:43 op Friday, 21 August

Evenals in Nederland is het beheersen en vertragen van het Coronavirus topprioriteit in Duitsland en heeft dat invloed op tal van vrijetijdsbestedingen. De invloed is groot op de brassbands in Duitsland. Op hun repetitiebijeenkomsten, workshops en natuurlijk ook de concerten. 

Om deze reden en na intensief overleg hebben Yamaha Music Europe, als hoofdsponsor, en het Deutsche Brass Band Verband gezamenlijk besloten om de repetitiefase van de Duitse Jeugd Brassband 2020 A te annuleren. Doelgerichte voorbereiding van de geplande repetitiebijeenkomsten van de Duitse Jeugd Brassband kan niet door de deelnemers onder de huidige omstandigheden worden gerealiseerd. Een herhaling van het eerste project in 2019, dat zo succesvol uit de startblokken kwam, is onrealistisch voor de deelnemers en docenten en kunnen de organisatoren niet voor hun rekening nemen. Yamaha Music Europe en het Deutsche Brass Band Verband hopen op ieders begrip en bedanken alle deelnemers die zich al hebben ingeschreven en voorbereid en hebben uitgekeken naar dit evenement!

Met een optimistische blik wordt er nu vooruit gekeken naar de volgende keer dat de Duitse Jeugd Brassband bijeen komt. De voorbereidingen zijn al begonnen voor de periode van 14 tot en met 17 oktober 2021. Voor het eerst zal er dan ook een afsluitend concert zijn op 22 oktober 2021 tijdens het internationale Brass festival "Sauerland Herbst". Dirigent Armin Bachmann heeft zijn beschikbaarheid al toegezegd en staat al in de spreekwoordelijke startblokken met projectmanager Alexander Richter.