Brassband Rijnmond, gastorkest op internationale dirigentencursus bij WMC

Laatste update om 21:09 op Sunday, 17 July

Op vrijdag 15 juli 2022 was Brassband Rijnmond het studieorkest voor een 5-tal cursisten tijdens de internationale dirigentencursus op het WMC in Kerkrade. 

Onder de inspirerende leiding van de cursusleider Luc Vertommen dirigeerden de cursisten Brassband Rijnmond. De kandidaten, die ieder een eigen gedeelte van het programma behandelden, kregen daarbij tips en trucs aangereikt van deze deskundige brassband-dirigent. Het bleek niet alleen leerzaam te zijn voor de kandidaten maar ook voor het orkest dat zich iedere keer moest richten naar een nieuwe muzikale leider. Brassband Rijnmond speelde geconcentreerd en de cursisten hadden er zichtbaar plezier en genoegen in om de band te kunnen leiden. 

Na afloop bedankte Chris Derikx, namens de organisatie die in handen was van het WMC en de Bond van Orkestdirigenten de cursisten voor hun deelname en de cursusleider Luc Vertommen voor zijn deskundige en inspirerende leiding. Met dit laatste optreden besloot Brassband Rijnmond dit seizoen en gaan dirigent en leden genieten van een welverdiende vakantie.