DOBC 2e sect. De Bazuin (B) brengt uitgebalanceerd programma

Laatste update om 10:31 op Saturday, 11 June

De Bazuin (B) uit Oenkerk o.l.v. Jan-Aart Ponstein mag het spits afbijten vandaag. Een speels begin met Living Power van Tom Davoren. Een werk dat werd opgedragen aan Jonathan Corry en geschreven ter gelegenheid van zijn vertrek bij de befaamde Enfield Band. Veel techniek in de middenstemmen en monumentale akkoorden aan het einde. 

 

Dag een interessant werk uit de oude doos, Overture Henry the Fifth van Ralph Vaughan Williams, in een bewerking van Roy Douglas. In het VK nog steeds behorend tot het standaard repertoire en regelmatig verplicht op contests. Het Andante Maestoso krijgt een behoorlijk tempo waardoor het karakter iets van het Maestoso inlevert. In het grootse Andante is de techniek niet meer hoorbaar en problemen met de zuiverheid zorgen dat het karakter niet steeds naar boven komt. Het prachtige slot met de vroeg barokke uitstraling krijgt weer wel een karaktervolle behandeling. Lastige muziek voor een moderne brassband en gedurfd om dit te programmeren.

De band vervolgt zijn set met het prachtige Sunset Serenade van Thomas Doss, in een bewerking van Klaas van der Woude. Ook hier blijft de zuiverheid de band parten spelen. 

Back in Town tenslotte is een song van Matt Dusk, die de Valentijnsconcerten van De Bazuin haalde. Een lekkere swingende afsluiting van een goed uitgebalanceerd programma. De band laat veel facetten horen en kan zeker nog groeien. Zeker mooi om deze jonge muzikanten kennis te laten maken met een werk uit de gouden periode van de brassbands.