DOBC 2e sect. Zeer succesvol optreden Brass Band Düren

Laatste update om 11:58 op Saturday, 11 June

Een fijne opening van Brass Band Düren o.l.v. Martin Schädlich met Valaisia Variants van Tom Davoren. Een fraaie klank en een goede balans. De band voelt zich thuis op het podium. De lastigste loopjes leveren een uitdaging op, maar de opening staat als een huis.

De sentimentele sfeer van Poor wayfarring stranger wordt goed getroffen. Wat onzekerheden hier en de zuiverheid is in de middengroep wat minder. De melodie, die door verschillende instrumentgroepen loopt, is niet altijd even goed te horen. Een minder bekend arrangement van Ruben Schmidt, maar zeer de moeite waard.

De band heeft veel jeugd en heeft een zeer goede basis. Fijn om naar te luisteren en bijzonder goed overkomend in deze akoestiek. Een van de grote werken van Jan de Haan heeft de band tot besluit op de lessenaar gezet, Introduction and Variation on DIES IRAE. De intro is niet zonder oneffenheden in articulatie en balans. De heldere en verzorgde klank van de band blijft echter boeien. Ook in de verschillende variaties zijn af en toe wat missers die opvallen in het verder zeer gedegen spel. Een zeer geslaagd optreden van de enige Duitse band vandaag.

De jury, voor de 2e sectie en 1e sectie bestaand uit Tijmen Botma, Matt Lewis & Oren Marshall, gaat nog een band beluisteren alvorens de prijzen te verdelen in deze sectie.