Wisselend optreden van United Brass

Laatste update om 10:34 op Sunday, 22 April

United Brass begint deze morgen met een mooie contest march van Tom Powell, Castell Coch. Hier en daar is het niet helemaal sluitend maar het karakter van de mars wordt zeker getroffen. Altiste Katrien Craninckx mag vervolgens voor de band verschijnen om A Time for Piece van Peter Graham te vertolken. Mooi om deze werkjes te horen. Zo te zien ook favorieten van de band. Helaas is de band niet aardig voor de soliste en is de begeleiding veel te sterk. Dat kost de soliste zoveel extra energie, zonde. 

Embers
De tweede versie het verplichte werk krijgen we te horen. Opnieuw met wat aanloopproblemen. De band die dit onder controle heeft maakt een goede kans vandaag op de prijs voor het beste verplichte werk. 

Viking Age is een betrekkelijk nieuw werk van Thierry Deleruyelle en na zijn enorme succes met Fraternity, willen ook de brassbands in de lagere secties graag zijn muziek spelen. Het werk staat inmiddels ook geprogrammeerd als verplicht werk voor de 3e divisie van de komende NBK. Het is duidelijk dat de repetitietijd van dirigent Frank Vantroyen naar dit werk is gegaan. Er zit plots een andere band met een andere klank op het podium. Een prettige verrassing. De tempi worden niet allemaal letterlijk gehaald, maar de lijnen zijn aanwezig. In de passages in het 3e deel (Raids) gaat de balans wat verloren. De muzikale lijnen vervagen wat bij de overgang naar het laatste deel en let op de zuiverheid. Heritage wordt in een wat hoger tempo ingezet. De muziek krijgt hierdoor iets meer de kans om te stromen.  De overgang naar het tutti hymne is glorieus. Dit moment van een beetje Fraternity spelen, daar geniet deze band ook van. Het coda is prima voor elkaar.