Brass Band Düren presenteert zich prima

Laatste update om 09:55 op Sunday, 22 April

Een vroege start voor de band uit Noordrijn-Westfalen met Starburst van Dan Price. Een lekkere opener van een band die er zin in heeft. De zaal hier in Mechelen klinkt ook lekker voor de bands met een wat minder grote klank. Prima voor de bands in de D afdeling vanochtend. Starburst is geen gemakkelijke opening en juist in intermezzi begint het wat te schuiven. 

Embers
Embers van Tom Davoren in vanochtend het verplichte werk. Tom Davoren componeerde Embers in 2015. Het is een kort en lyrisch concertwerk dat de subtiele gloed van een kampvuur weergeeft net nadat de laatste vlam gedoofd is. Een gevoel dat iedereen wel kent en soms gepaard kan gaan met nogal wat emotie. Het is dan ook een prachtig werkje waarbij het gevaar zit in de solistische inzetjes. De band wordt geleid door Martin Schädlich, die er geen uitgesponnen versie van maakt. Hij weet wat zijn band kan.

Saint-Saens Variations 
Philip Sparke's variaties over het thema uit de finale van de Orgelsymfonie. Een werk met een veelheid aan korte notenpassages die al snel verworden tot notenspelen in plaats van muziek maken. Het tweede thema geeft meer muziek, maar het blijft wat instrumenteel klinken. In de langzame variaties worden fraaie passages afgewisseld met wat moeizame momenten. De wals klinkt wat zwaar en het tempo van het begin komt niet echt meer terug. De laatste variaties worden een beetje rommelig, maar het slot is prima voor elkaar. Een fijne band, die in zijn geheel buigt voor het publiek.